Wie

MIJN VERHAAL

Ik ben Griet Vermeiren, trotse mama van Elise (16jaar).

Tevens ben ik ook de bezielster van Vzw ChakraSounds van waaruit In-Tune werkzaam is.

SAMENGAAN VAN OOSTERSE EN WESTERSE WEGEN

Reeds 21 jaar heb ik ervaring in begeleidingswerk, zowel individueel als in groep. Hierbij kan ik steeds beroep doen op de bagage die ik doorheen de jaren heb verworven. Dit zowel doorheen de zaken die ik zelf ben tegengekomen op mijn eigen levensweg als tijdens de opleidingen die ik heb gevolgd doorheen deze jaren waarbij de 3-jarige opleiding tot klankgeoriënteerd stempedagoge in Duitsland het hoogtepunt vormde. Dankzij deze wetenschappelijk onderbouwde opleiding heb ik ten volle kunnen waarnemen hoe, door middel van de stemklank met zijn helende frequenties, mijn bewustzijn op alle niveaus werd verruimd.

Daarnaast heb ik mezelf verder verdiept in allerlei Oosterse en Westerse manieren om mezelf verder te ont-wikkelen. (Reiki, Massage cursussen, Sjamanisme en levenswijsheid bij Jef Vangenechten, Yoga docentenopleiding aan het Vormingsinstituut te Zolder,...)

Maar... naast opleidingen vind ik het heel belangrijk om het leven ten volle te be-leven. Om al de verworven kennis  toe te passen in alles wat op mijn pad komt. Hierdoor is het dagelijks leven mijn allergrootste leermeester.

Als hoog gevoelig persoon, vooral in horen en (aan)voelen, heb ik het vaak moeilijk gehad om mijn ware zelf te tonen.

Reeds van op jonge leeftijd was het leven voor mij enorm overweldigend en stelde ik bijna alles in vraag van wat zo maar binnenkwam vanuit mijn omgeving. Antwoorden vond ik pas jaren later toen de tijd rijp was om mezelf “binnenste buiten” te keren zoals men dat noemt…

 

Met onze eigen stem verklanken wat we in ons hebben. In die trilling van de klank wordt ons hele wezen voelbaar.

 

Aan de slag gaan met je eigen stem, hoe die ook is, is in allerlei opzichten

een rijke, ver-reikende en helende ervaring.

VAN MIJN KWETSBAARHEID MIJN KRACHT MAKEN

In mijn werk als klanktherapeut ligt de nadruk op het terug wakker maken en stimuleren van ons zelfregelend vermogen.

Tegelijkertijd groeide ook het besef in mezelf dat ik zeer kwetsbaar was en daardoor heel vaak koos om de deur van mijn hart gewoon toe te doen. Tot het verlangen diep in mezelf aanwakkerde om zelf te kunnen kiezen wanneer ik mijn deur op een kier zet, open of toe laat.

Het straffe van al was dat, hoe meer ik de deur op een kier zette hoe meer de veiligheid en het, voor mij samengaande, vertrouwen kon groeien. Het ene kan echter niet zonder het andere.

Een ander inzicht dat ik doorheen de jaren verwierf was dat enkel ikzelf verantwoordelijk ben voor de invulling van mijn eigen leven. Tot op de dag van vandaag geeft dit inzicht mij nog steeds een enorm bevrijdend gevoel.Vanuit mijn kwetsbaarheid ben ik kunnen groeien naar de vrouw die ik nu ben. Krachtig, positief, optimistisch en zeer invoelend. 

Hierbij helpt het klankgeoriënteerd zingen met het gebruik van helende frequenties en (klank)yoga mij enorm. 

Dit zelfregelend vermogen terug op gang brengen is een zeer belangrijk proces. Dit bewustzijnsproces verloopt via de eigen stemklanken waarbij stimulaties worden aangereikt om bepaalde frequenties in onszelf wakker te maken.

Doordat je deze helende frequenties uiteindelijk zelf ook nog kunt produceren en je hier zeer bewust mee leert om gaan is de cirkel rond waardoor het zelfhelend vermogen via je eigen klanken kan worden gestimuleerd.
Zelfbewust-zijn en het zelfhelend vermogen waarbij elke

porie van ons lichaam zich terug kan openstellen voor de helende frequenties van de klanken loopt helemaal samen.

In juni 2017 werd het overduidelijk dat de tijd rijp is om meer naar buiten te treden met de kwaliteiten die in mij aanwezig zijn. En zo werd In-Tune geboren. Deze nieuwe projectnaam dekt voor mij de volledige lading van waar ik mee bezig ben, namelijk mij afstemmen op wat er van binnen in mezelf leeft. Van wie ik werkelijk ben zodat ik mezelf vanuit mijn puurste vorm kan tonen en laten horen. 

Mijn missie bestaat er dan ook in om dit alles bij anderen aan te wakkeren, stap voor stap te begeleiden en ondersteunend te werken daar waar het voor sommigen moeilijk is. 

NIEUWE PRAKTIJKNAAM, NIEUW BEGIN

MIJN INSPIRATIE

DELF MIJN GEZICHT OP

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

Wie mij ontmaskert zal mij vinden.

Ik heb gezichten, meer dan twee,

ogen die tasten in den blinde,

harten aan angst voor angst ten prooi.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

 

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

Wie wordt ontmaskerd wordt gevonden

en zal zichzelf opnieuw verstaan

en leven bloot en onomwonden,

aan niets en niemand meer ten prooi.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

(H. Oosterhuis)